„Европа директно“ гостува на Белоградчик

„Европа директно“ гостува на Белоградчик

В община Белоградчик гостува екип на „Европа директно”. Представени бяха различните институции, служби и видовете финансиране от ЕС, както и възможностите за получаване на отговор на индивидуални въпроси.
Диляна Павлова от екипа „Европа директно” запозна участниците в срещата със институциите в Европа директно и с тяхното предназначение. Тя акцентира на службите на ЕС за информация и съдействие. Като Вашата Европа- с индивидуални съвети относно правата в ЕС, EURES–европейски портал за трудова заетост, Евродеск-с информация за възможностите на младите хора в Европа, Europass-възможности за учене и работа в Европа и др., служби за подкрепа на бизнеса. 22 служби в ЕС функционират в момента в страните от съюза. Те разполагат с екипи, които могат да отговорят на всякакви въпроси на български език. В екипа бе и Лазаринка Андреева- Ръководител на информационен център Европа директно-Видин.
От община Белоградчик присъстваха зам.кметът Росен Младенов и Николай Светланов от отдела за проекти. Те споделиха за работата на общината, предимно по трансгранични програми, които се изпълняват в момента. Отделено бе внимание на програми и финансови инструменти, управлявани от България, като програмата” Европа за гражданите”, „Творческа Европа”,платформата ”Достъп до финансиране” и др. Всеки гражданин може да получи отговор от офисите на „Европа директно”, или като се обърне към съответните служби за информация към ЕС.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder