Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Сезонът на комарите започва

Сезонът на комарите започва

Хората, живеещи край река Дунав или друг воден обект, от Северозападна България, са добре запознати с дразнещите насекоми. Попитахме видинчани как можем най-ефикасно да се справим с комарите.

„Навреме, ако се напръска. Сега ако започне да се пръска, няма да има никакви ядове, иначе ако се изпуснат, тогава ще стане гадно… Комари си има всяка година. Това е работа на Общината. В момента не виждам да има много, вкъщи ги виждам тук-таме се появи някой, но още е рано за тяхното развитие… Жал ми е като гледам лятно време как са нахапани децата… Миналата година нямаше, а гледам сега по другите райони по Дунавския регион започват да пръскат“, предават от bnr.bg.

Преди дни, на 12 април, Община Видин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за „Извършване на услуги по дезинсекция, дезинфекция и дератизация на територията на Община Видин през 2018 година“. А оферти се приемат до 19 април. 69 000 лева е предполагаемата стойност на поръчката, без ДДС. Предвиждат се – дезинсекция чрез имагоцидни и ларвицидни обработки срещу комари, дезакаризация на тревни площи срещу кърлежи, дезинфекция и дезинсекция на детски площадки и пясъчници срещу бълхи и профилактични дезинсекции и дезинфекции на общински обекти и прилежащите им външни площи. В заседателната зала, на ет. 6, в Община Видин, на 20 април от 10.00 ч., ще се извърши отварянето на офертите по обществена поръчка.

Предстои да видим дали и сега ще влезе в употреба използването на миналогодишната техника за обработка срещу комари

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder