Промяна на разрешените за риболов места в „Огоста“, по време на забраната

Промяна на разрешените за риболов места в „Огоста“, по време на забраната

Забранен е уловът на риба, до края на май, във водните обекти до 500 метра надморска височина, заради размножителния период. Има и разрешени зони в област Монтана, за да могат да упражняват хобито си през този период, предадоха от bnr.bg.

“Този път забраната важи и за баластриерите край село Горно Церовене, в опашката на язовир „Огоста“, съобщи Валери Спасов, инспектор в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Монтана. За разрешен риболов са отредени две нови зони:

„Там е местност, в която излизат да хвърлят своя хайвер доста шаран и сом. Тази година сме поправили това. Всички разливища ще бъдат забранени, включително и това в село Горно Церовене, Боровци, Калиманица. Единствената разрешена зона за риболов, ще бъде от язовирната стена в посока полуостров „Расника“ и от язовирната стена в посока Малокутловския ръкав.“

Свободни зони за риболов има също и по река Дунав и по река Огоста.

„Както всяка година, по река Огоста, разрешени са баластриерите в село Громшин за любителите на речния риболов и в град Лом също сме направили малка корекция. Тази година разрешената зона ще бъде в района на Дунавския парк на град Лом“, уточнява Валери Спасов.

Забраната за улов на риба е в сила от 1 до 15 юни за рибовъдните обекти, които се намират на 500 до 1500 метра надморска височина.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder