Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Днес в Областна администрация Видин се проведе първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от областния управител Албена Георгиева.
На заседанието бе представена информация за извършените дейности през 2017 г. по републиканските и общински пътища в област Видин, водещи до подобряване безопасността на движението, както и Анализ на състоянието на пътнотранспортната обстановка на територията на Област Видин през 2017 г. Приет бе план за заседанията на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата /ОКБДП/ за 2018 г.
Началникът на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Видин Владимир Герасимов съобщи, че за 2017 г. на територията на Видинска област са станали 459 пътно – транспортни произшествия, при които има 6 загинали и 76 ранени. В сравнение с 2016 г. ПТП са намалели с 92, загиналите с 9 човека, ранените със 7.
Представителите на ОД на МВР –Видин и на 11-те общини от областта набелязаха мерки за подобряване състоянието на безопасността на движението по пътищата през 2018 г. По време на срещата стана ясно, че до края на месец юни във всички населени места на областта пешеходните пътеки трябва да бъдат приведени във вид, отговарящ на изискванията.
Представителят на Областно пътно управление – инж. Пламена Петкова направи отчет на извършените дейности през 2017 г. по републиканските пътища в област Видин, свързани с подобряване безопасността на движението – строително –ремонтни дейности на пътни участъци и пътни съоръжения, монтаж на предпазни огради и парапети, поддръжка на хоризонтална и вертикална пътна сигнализация, почистване на крайпътни храсти и дървета. Петкова акцентира, че осигуряването на нормална и безопасна проходимост на републиканските пътища на територията на област Видин е приоритет в работата на пътното управление.
ОПУ – Видин поддържа и стопанисва пътна инфраструктура с обща дължина от 615,17 км., от която първокласните пътища са 73,50 км, второкласните – 91 км, третокласната пътна мрежа възлиза на 443,40 км и пътни връзки 7,27 км. За поддържане на пътната транспортна мрежа в област Видин само за периода април – септември 2017 г. са изразходвани над 1,76 млн.лв.
В рамките на годината трябва да приключи ремонтът на пътя Лом-Сталийска махала-Дреновец-Ружинци-Чупрене, с което ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества, носимоспособността на съществуващата настилка и ще се осигури по-добра безопасност на движението на пътя, който в определен участък поема транспортния поток от тежкотоварни МПС при възникване на необходимост от пренасочване на движението от път Е-79. В края на 2017 започна ремонтът на 21-километров участък между Лом, Сталийска махала, Дондуково, Дреновец и Ружинци. Бюджетът за рехабилитационните дейности на отсечката е 8 млн. лева.
До края на годината трябва да бъде завършен и ремонтът на пътя в участъка Дъбова махала –Монтана, който в момента е в процес на изпълнение. Очаква се всеки момент издаване на разрешително за строеж, за укрепване на свлачището по пътя Видин-Кула-Връшка чука в участъка от км 10+100 до км 10+230. Целта е до края на годината засегнатия участък да бъде ремонтиран и отворен за движение. От началото на месец април се извършва ремонт и на компрометиран участък от пътя Иново-Градец-Периловец-Шишенци–Бойница-Кула.
На срещата представителите на общините от област Видин докладваха за предприетите дейности на своите територии по отношение на безопасността на движението по пътищата. По време на комисията бе поискано съдействие от областния управител за извършване на ремонтни дейности на пътя Рабиша-Раяновци, който е в лошо състояние, както и за почистване от растителност на пътя, свързващ село Рабиша с пещерата Магура.
Областният управител Албена Георгиева подчерта, че се работи активно за подобряване на пътната инфраструктура и правителството категорично изпълнява своята програма. Всички срокове по изпълнението на проекта Видин-Ботевград се изпълняват съгласно заложените графици. Паралелно с това в момента тече ремонт на път III-112 в участъка Дъбова махала – Монтана. Извършват се ремонтни дейности и на пътя в прохода Петрохан.
Според приетия План-график следващото заседание на ОКБДП ще се проведе през месец юни.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder