Топ вести
21.01.2019 - След запой! Мъж бе брутално убит в Димово
20.01.2019 - Посоки Северозапад: Бюджет ‘2019 на община Видин като финансово стабилна мизерия
20.01.2019 - „КЪПАЧИТЕ 2019“: ЕДИНСТВЕНИЯТ РИТУАЛ ЗАПАЗЕН В БЪЛГАРИЯ ! (снимки)
20.01.2019 - Пълен абсурд! Една проверка, две различни констатации!? Защо „Медицински одит“ и РЗИ си противоречат?
20.01.2019 - Пламен Петров-БДИН -Видин:“Парите на Байчев ще послужат за поправяне на щетите, които е нанесъл“ (Темите -Рестартът)
20.01.2019 - Бдин – Видин – рунд пореден! Още един футболист се оплака от клуба. Какво се случва?
19.01.2019 - Mилен Милчев: „Всички които излязоха на улицата миналия януари, бяха излъгани“ (Темите -Рестартът)
19.01.2019 - Премиера: Темите – Рестартът с водещ Калин Иванов
19.01.2019 - Влог и в банков клон извън ЕС със защита до 100 000 евро
19.01.2019 - Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект
Ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу Иванчева

Ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу Иванчева

В прокуратурата ще има проверка за превишаване на права по време на акцията срещу кмета на „Младост“. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева.

„Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права, заради акцията срещу кмета на „Младост“, Десислава Иванчева“, каза Цачева в коментар за операцията на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество и спецпрокуратурата, съобщиха от dariknews.bg.

Във вторник, в центъра на София, бяха задържани кметицата на столичния район „Младост“ и нейната заместничка Биляна Петрова.
Всичко започнало преди месеци, когато предприемач подал сигнал, че е изнудван и това именно довело до ареста на Петрова и Иванчева тази седмица, като в колата, която пътували, бяха открити белязани пари – хиляди евро. Иванчева е обвинена в подкуп, който е получила в особено големи размери, а заместничката ѝ и просредникът при „сделката“ за рушвета – за помагачи. Демонстративният арест на Десислава Иванчева, държана в продължение на часове след ареста, с белезници на обществено място, предизвика остри обществени реакции.

Това се наложило във връзка с разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс, така обясниха от прокуратурата. При съвместната акция между специализираната прокуратура и комисията за борба с корупцията, са използвани и специални разузнавателни средства, а Иван Гешев – шефът на спецпрокуратурата обяви, че има записи, „мечта за всеки прокурор“.

Министърът на външните работи и вицепремиер по правосъдната реформа, Екатерина Захариева, сподели своя коментар по темата по-рано през седмицата, че при ареста на Иванчева „са преминали границите“, което предизвика реакция от страна на Сотир Цацаров, главния прокурор, с остър тон.
Днес Захариева се изказа похвално относно разследващите за акцията и призна, че наказателно процесуалния кодекс налагал Иванчева да стои при изземането и претърсването от автомобила и последвалия опит и заяви, че позицията ѝ не е на кабинета, а лична и продължава да я поддържа.

Цецка Цачев, министърът на правосъдието, посочи, че всеки орган отговаря за своите действия и като правосъден министър, тя няма правомощия и компетенции при осъществяване на операции и разследвания. Тя допълни, че с оглед на това дали действията са в рамките на правата ѝ или има превишаване, всяка институция отговаря за своите действия.

Цачева допълни още, че ако е имало варианти за това, би било по-добре операцията да не се случва в центъра на София.
„Но от друга страна, знаете призива на държавния глава Румен Радев – всичко да бъде под прожекторите, да бъде осветлено обществото, да получи информация за това какво се случва“, каза министърът.

Отбеляза още и че до постановяване на присъда, всеки подсъдим е невинен и е необходимо да се държи сметка относно правата на всеки един човек.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder