Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)

Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)

Желязко Желязков е един от тях- той живее в Лоутраки цели 24 години.

Основният приход на местната хазна тук са туристите, само за година 200 хиляди души преминават през градчето. А този факт е добре дошъл и за нашият герой! Запознайте се с Желязко Желязков, българин живеещ 24 години в Гърция. Разбрал още през 90-те години, че няма място за него в собствената му родина.

Желязко Желязков
„Имам двама сина! Единият е републикански шампион на 200 м. Гръб. Той удари Георги Михалев. Аз бях учител по физкултура в английската гимназия в София. Юнаците ми Явор и Иван искат да ядат- искат да ядат“.

Така Желязко взима крайното решение да емигригра. Над 15 години стои сам, без да вижда децата си. Но успява да си стъпи на краката и днес е с цялото си семейство тук.

Репортер : Липсва ли ти България, учителската професия ?

Желязко : „Слушай, аз мисля, че вече е свършило за мене! На 68 години съм! Майка ми почина, баща ми почина, кво да ми липсва?“

Разочарован от всичко и всички в родината си, този човек е изградил нов живот тук със семейството си. Развива малък бизнес като разхожда с кану туристите в морето. Не се оплаква от нищо.

Желязко Желязков
„Сега се чувствам бухем. Кануто ми е кану, до морето съм! Имам си всичко, чувствам се свободен“!

Сега Желязко очаква и първата си пенсия от Гърция. По крайбрежието на Лоутраки, нашия герой не е известен като Желязко. Тук всички му казват Ощелиус.

Автор: Калин Иванов – по поръчка на предаването „Директно“ по Bulgaria On Air

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder