Топ вести
20.09.2019 - Новините на Видин Вест ТВ на 20-ти септември (цялата емисия)
20.09.2019 - Генади Велков, председател на ОБС-Видин: „Работихме в интерес на хората“ (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Милен Милчев: „Искам да попитам колегите Общински съветници, с какво направиха живота на хората по-хубав“? (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Потвърдиха Африканска чума, в най-големия свинекомплекс във видинско
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
Стотици фенове на раликрос  „Видин 2018“

Стотици фенове на раликрос „Видин 2018“

Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се проведе на пистата на летището край с. Иново. Преди церемонията по официалното откриване днес бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен шампион по автокрос и един от инициаторите на националните шампионати по раликрос и автокрос.
Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е и заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по автомобилен спорт, на АСК „Жико-Моторспорт” и на всички, чиито усилия допринасят традицията да се запази и надгражда. Пасков заяви, че Община Видин и занапред ще подкрепя инициативата и ще създава все по-добри условия за нейното провеждане. С приветствие към организаторите и участниците се обърна и областният управител на Видин Албена Георгиева. Тя изрази удовлетворението си, че Общината съдейства за организирането на това престижно спортно събитие и пожела на участниците да се състезават коректно и да спазват условията за безопасност. Поздрав към автопилотите и гостите отправи също Иван Иванов, председател на видинския клуб „Жико-Моторспорт”.
Стотици фенове наблюдаваха автомобилното състезание и подкрепяха своите фаворити. Община Видин предприе всички необходими мерки, съвместно с отговорните институции, за да бъде гарантирана сигурността на участници и зрители.
Общо 24 автопилоти взеха участие в раликроса. При финалното класиране в Дивизия 3 на първо място е Иво Иванов от АСК „Жико-Моторспорт”, на второ и трето – Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „Старт М Криводол”; в Дивизия 2 приза спечели Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград; в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски – АМК „Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов – АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов – АСК „Жико-Моторспорт” 2. В отборното класиране начело застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК „Старт М Криводол”. За дебютно участие бе награден 17-годишният състезател на АСК „Жико-Моторспорт” – Тошко Петров. И тази година бе връчена традиционната купа „Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „Старт М Криводол”.
Купите на победителите връчи Огнян Ценков – кмет на Община Видин и председател на организационния комитет на раликрос „Видин 2018”. Той изказа своята благодарност към организаторите на състезанието и лично към председателя на АСК „Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град.
На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща снимка за спомен с кмета на Видин.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder