Ципрас с предупреждение към Ердоган – да не се отдалечава толкова от ЕС

Ципрас с предупреждение към Ердоган – да не се отдалечава толкова от ЕС

Призивът на турския президент Реджеп Ердоган, Атина и Анкара да поддържат мирните взаимоотношения, беше приветстван от гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Но той го предупреди, че се отдалечава от Европейскя съюз, все повече, съобщиха от novini.bg.

Ципрас настоя Ердоган да подкрепи добрите си думи с дела, и то конкретно по отношение на двамата гръцки военни, арестувани миналия месец, на сухопътната граница, между двете страни:

„Очакваме час по-скоро да ни бъдат върнати в пълно съответствие, с принципите на международното право и отхвърляме най-категорично каквито и да било условия, които ни се поставят“.

По този начин Ципрас отхвърли предложението на Ердоган – Атина да екстрадира 8 турски командоси, които Анкара иска да съди за участие в опита за преврат, през 2016 година, в замяна на двамата войници.

Ципрас заяви, пред гръцкия парламент още, че правителството му няма да моли за резервни фондове в случай на финансов крах, след приключването на настоящата програма за финансово спасение на страната му, на 20 август.

„Програмата приключва на чисто, но, няма да се уморя да го казвам, това не означава, че изведнъж ще минем през портите на рая. Няма да се върнем към безразборното харчене“, отсече той.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder