Корнелия Нинова обяви – нестабилна първа година на управлението на  кабинета „Борисов 3“

Корнелия Нинова обяви – нестабилна първа година на управлението на кабинета „Борисов 3“

„Има две противоположни тези по случая с кмета на „Младост“. Времето ще покаже как ще приключи този случай – дали с осъдителна присъда срещу Иванчева, или срещу страната ни. Като юрист по начина, по който се направи акцията, беше притеснително“. Това посочи Корнелия Нинова, лидерът на БСП, в ефира на БТВ, предадоха от novini.bg.

„Дано държавата да се бори с корупцията и това да не е ПР акция. В румънския модел такива неща приключват с осъдителна присъда и влизане в затвора“, допълни тя.

По повод искането на БСП за отпуските и намаляването на депутатските заплати, Нинова заяви:
„Нали законите в България важат за всички? Кодексът на труда казва колко дни ще почиваме през годината, а за депутатите има отделно правило. Това популизъм ли е, или е всъщност законност?“.
„Не може да има 400 души от държавната администрация, които да получават незаслужени пари“.

Тя уточни, че не може да приеме обвиненията, че от БСП са подкрепили партийните субсидии.
„Гласувахме против“, потвърди Нинова.
„Не знам високата заплата да е попречила на депутата да не участва в корупция. Заплатата се дава за труд, а не, за да не краде“, заяви тя.
Лидерът на опозиционната оцени първата година от управлението на кабинета „Борисов 3″, като нестабилно.

„Заради многото конфликти вътре в самата коалиция. Нестабилност в коалицията, в обществото, заради протестите всеки ден. Безуспешна политика по важните въпроси – здравеопазване, образование. Няма реален резултат за живота на хората“.

Корнелия Нинова отправи заплаха към председателя на парламентарната група на ГЕРБ, с дело в Страсбург. Поводът са именно репликите на Цветанов, относно това, че президентът Румен Радев е избран от Института „Решетников“ и, че води политика против интересите на страната и с поглед, насочен към Русия.
„Няколко пъти го предупредих и му казах да внимава какво говори. Той обвинява президента в най-тежките обвинения „престъпления срещу държавата“, заяви Нинова, като се закани, че в случай, че Цветанов още веднъж обвини Румен Радев, ще му бъде заведено дело.
Нинова уведоми, че по време на КСНС, при повдигнат въпрос за закупуването на бойни самолети, Радев се обърнал към Цветанов с думите – да се въздържа и да не коментира неща, от които не разбира.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder