По нов метод – без пушек, Видин се справя с комарите

По нов метод – без пушек, Видин се справя с комарите

На територията на Видин през последните два дни са извършени две обработки срещу комари.
Заради нашествието от хапещите насекоми, е предприето спешно третиране през последната седмица.
Обработките са извършени по стария договор от 2017 година, съобщиха от местната власт, на брифинг днес, който нашият екип на Видин Вест предаде на живо.

„Атмосферните условия не позволяваха обработки досега, иначе от 2016 година заделяме средства в общинския бюджет за обработки, за да не се допусне развъждането и нашествието на тези насекоми- комари, кърлежи и бълхи. Сега условията позволяват и започнахме обработката, това са средства, които са заложени в предишния договор“, обясни Огнян Ценков, кметът на Видин.

Предстои подписване на новия договор, по новата обществено поръчка има избран изпълнител.

„Обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация, на територията на Община Видин, е приключила. Има избран изпълнител и предстои подписването на новия договор. Правят се аерозолни обработки на територията на Видин, с площ около 2000 дка и населените места по поречието на Дунав – Антимово, Кутово, Сланотрън, Кошава, Гомотарци, Ботево, Цар Симеоново и Дунавци, с площ около 1000 дка. Ларвицидната обработка срещу комари във Видин ще е на площ около 80 дка, това са заблатените места около града – Гребна база, Дунав мост-2, крепостните ровове около Баба Вида, Майски лес, и по поречието на пътя Видин-София откъм Южна промишлена зона“, уточни Цветан Асенов, заместник-кметът.

Плануваните обработки срещу комари ще са 7 на брой и ще бъдат по нов метод – със студен аерозол, който е без цвят и мирис. Зависимо от това как се развиват биотопите, обработките срещу ларви на комарите ще са 3 или 4.

„Имаме една обработка на целия град по новия метод „ултрамалообемно впръскване“, със студен аерозол. За този метод е характерно, че няма цвят и мирис. Не се оставя димна следа. До края на месеца предстои обработка на биотопите срещу ларви на комари“, добави още заместник-кметът.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder