Държавен архив – Видин бе домакин на фотоизложба

Държавен архив – Видин бе домакин на фотоизложба

Фотоизложба на Златко Ангелов под наслов „Колажите на Златко” бе представена в изложбената зала на Държавен архив Видин. Гости на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, Румен Борисов, заместник-председател на Държавна агенция „Архиви” и Емилия Николова, директор дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Видин.
Изложбата на Златко Ангелов е третото поред дарение, с което се обогатява личния фонд на архива. Експозицията включва над 50 фотоколажа на злободневни теми и за актуални събития от политическия и обществения живот във Видин, страната и света през периода 1990-2011 година. Член е на Съюза на българските журналисти и има участия и награди от национални и регионални фотоконкурси и изложби в страната и чужбина.
От името на кмета на Община Видин Огнян Ценков приветствие поднесе Емилия Николова:„Изразявам благодарност към г-н Ангелов за жеста, който прави за трети път, дарявайки фотоси и документи от творческата си и служебна дейност на Държавен архив – Видин. Радвам се, че в нашия град има творци като него, и му пожелавам дълголетие, вдъхновение и успехи.”
Видинският фотограф получи от Румен Борисов благодарствена грамота за дарените от него архивни документи.
Гостите на събитието имаха възможност да видят и филма „Мазури 86”, чийто оператор и автор на сценария е Златко Ангелов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder