Владимир Путин встъпи официално в длъжност

Владимир Путин встъпи официално в длъжност

Той прочете клетва от 33 думи и получи символите на властта в Големия кремълски дворец, предадоха btvnovinite.bg.

Преизбраният за нов мандат на 18 март руски президент, Владимир Путин, встъпи официално в длъжност днес.

На церемония, която започна 12 ч. на обяд, наше време, в Андреевската зала на Големия кремълски дворец, той постави ръката си върху конституцията и прочете клетва от 33 думи, в която отправи обещание да служи на руския народ, да опазва свободите и правата му и да защитава руския суверенитет.

„Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще“, съобщи Путин след клетвата.

Днес се очаква новият стар президент да предложи състава на следващото правителство.

За четвърти президентски мандат Путин встъпва в длъжност, два месеца след като бе избран с над 70% от подадените гласове на президентските избори, на които нямаше сериозни опоненти. Той ще управлява до 2024 година.

След като в събота, при демонстрации срещу Путин, в 19 руски града бяха арестувани над 1000 души, властите се готвят за протести.

Путин внесе кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиерския пост в Държавната дума. Преди това правителството в пълен състав връчи оставката си на президента Путин, съгласно Конституцията на руската федерация, след неговото встъпване в длъжност за нов мандат. Министрите и премиерът преминават в статут на „временно изпълняващи длъжността“, до съставянето на нов кабинет.

Държавната дума планира на 8 май да разгледа кандидатурата на Медведев, на поста председател на правителството на РФ, обяви заместник-председателят на долната камара на парламента от фракцията на Либералдемократите Игор Лебедев.

Медведев ще се срещне още днес за консултации с парламентарните групи. Депутатите имат предложения и въпроси, които проявяват желание да обсъдят с него. След това ще приемем съответното решение, съобщи лидерът на фракцията на „Единна Русия“ и заместник-председател на Думата Сергей Неверов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder