Две български момичета изчезнаха мистериозно в САЩ

Две български момичета изчезнаха мистериозно в САЩ

Две българки, ученички в Rolling Meadows High School, са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Арлингтън хайтс.
Велина Шентова, на 18 години и Натали Наскова, на 16 години, са от няколко дни в неизвестност. Последната информация относно тях е, че са били на училище, предават news.bg.

„Моята дъщеря просто не се прибра“, заяви Натали Пенчева, майка на Натали. „Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра“, добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност Велина, във вторник, вечерта.

„Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае“. На следващата сутрин и тя изчезва безследно. Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си, в сряда сутрин, когато тя му казва, че й е било лошо и че не ѝ се ходи на училище.

„Аз ѝ казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България“, посочва Делчо. „В много добри отношения сме с дъщеря ми“, добавя той. Също в сряда, в 10,30 ч., преди обед, му се обажда бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище. „От тогава ѝ звъня и до сега телефонът ѝ е изключен“, казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход.
От полицията, към момента не дават никаква информация по разследването и дори не са пуснали съобщение към медиите.
Родителите на двете момичета са силно обезпокоени, тъй като няма връзка с тях от няколко дни.

„Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят“, съобщава майката на Натали. „Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае“, добавя Наталия Пенчева. „Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски“, са думите на разтревожената майка.

От дома ѝ липсват някои от дрехите на дъщеря ѝ, затова и майката се надява това да е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16 годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да ѝ разрешат да напусне страната сама.
Възможно е момичетата да са решили да избягат, но по мнение на майката, без пари те не могат да стигнат далеч.
Делчо Шентов заявява, че не е забелязвал някакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града.

„На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти“, споделя бащата. Родителите молят, в случай, че някой има информация за момичетата незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder