Топ вести
22.05.2018 - Децата на Враца рисуваха азбуката
22.05.2018 - Служителите по чистотата във Видин, на протест! (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
Кметът Огнян Ценков се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

Кметът Огнян Ценков се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

Срещата се състоя в рамките на работното посещение на министъра в Област Видин. Красимир Вълчев бе придружен от народния представител Владимир Тошев, областния управител на Видин Албена Георгиева и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, съобщават от Пресцентъра на Община Видин.

Огнян Ценков изказа удовлетворението си, че министър Вълчев е негов гост в празничния ден, когато училищата изпращат своите зрелостници. По време на разговорите той изтъкна неоценимата помощ от страна на правителството за подобряване на образователната инфраструктура в Община Видин и за превръщането на учебните заведения в по-добро място за обучение и за работа на учителските колективи. Ценков отбеляза, че през 2017 г. Общината е получила 225 000 лв. по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа и 350 000 лв. за учебно оборудване на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“; правителството е отпуснало целева субсидия в размер на 1 милион лв. за строително-монтажни работи на сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“; по Оперативна програма „Региони в растеж“ са осигурени около 17 милиона лв. за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура на две училища – СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“ и др. Кметът заяви, че най-големият успех и осъществяването на дългогодишната мечта на видинчани е откриването на висше учебно заведение. През 2017 г. в град Видин отваря врати филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и това е резултат от съвместната работа на местната, държавната власт, на академичното ръководство, бизнеса и гражданското общество.

По време на срещата, Огнян Ценков, сподели с министъра необходимостта от осигуряване на средства за изграждане на физкултурни салони в две видински училища – гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ и ОУ „Иван Вазов“. Красимир Вълчев изрази готовност да обединят усилия за тази цел и пое ангажимент да съдейства.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder