Топ вести
22.05.2018 - Децата на Враца рисуваха азбуката
22.05.2018 - Служителите по чистотата във Видин, на протест! (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Вчера сутринта във Вършец пристигна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещна се с кмета инж. Иван Лазаров, след което заедно посетиха начално училище „Васил Левски“.
След това замина за Монтана и след обяда в голямата зала на Младежкия дом, той говори пред директори на училища от региона.
На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ – Монтана Дилян Димитров, Ирена Димова, областният управител на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, директора на РУО- Монтана Трайка Трайкова и педагози от областта.
Минисър Вълчев се срещна с директори, представители на синдикатите и местната власт. Той определи като голямо предизвикателство включването на повече ученици в професионалното образование.
Той посочи, че политиката е да се стимулират техническите професионални направления, както със стипендии, така и с утвърждаването на държавния план-прием. Министърът увери, че занапред ще се финансира допълнително обучението по търсени и защитени професии.
На пресконференцията г-н Вълчев съобщи, че е много важно да се осигури двойно заплащане на учителите до 2021 година. Още в настоящия бюджет са предвидени увеличения,но това няма да е лесно, защото това е най-голямата професионална група и разходите за заплати са големи.
В Монтана Красимир Вълчев посети Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” и се запозна с дейността на учебно-тренировъчните фирми в училището. Учениците се включиха активно в час при интерактивното преподаване и изучаване на английски език.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder