Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Вчера сутринта във Вършец пристигна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещна се с кмета инж. Иван Лазаров, след което заедно посетиха начално училище „Васил Левски“.
След това замина за Монтана и след обяда в голямата зала на Младежкия дом, той говори пред директори на училища от региона.
На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ – Монтана Дилян Димитров, Ирена Димова, областният управител на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, директора на РУО- Монтана Трайка Трайкова и педагози от областта.
Минисър Вълчев се срещна с директори, представители на синдикатите и местната власт. Той определи като голямо предизвикателство включването на повече ученици в професионалното образование.
Той посочи, че политиката е да се стимулират техническите професионални направления, както със стипендии, така и с утвърждаването на държавния план-прием. Министърът увери, че занапред ще се финансира допълнително обучението по търсени и защитени професии.
На пресконференцията г-н Вълчев съобщи, че е много важно да се осигури двойно заплащане на учителите до 2021 година. Още в настоящия бюджет са предвидени увеличения,но това няма да е лесно, защото това е най-голямата професионална група и разходите за заплати са големи.
В Монтана Красимир Вълчев посети Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” и се запозна с дейността на учебно-тренировъчните фирми в училището. Учениците се включиха активно в час при интерактивното преподаване и изучаване на английски език.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder