Поредна българка, мистериозно изчезнала в Крит

Поредна българка, мистериозно изчезнала в Крит

Гръцката полиция – на крак заради мистериозното изчезване на българки на остров Крит и конкретно в района на град Ретимно.

В неизвестност от няколко дни е и 38-годишната Антонина Зоева, родена в Сливен. Според информация на близки, тя е живяла в Гърция като е пребивавала в Кипър, през април, за да търси работа. След като не е успяла да се установи там, се е върнала в Гърция отново и този път, на остров Крит, предават dariknews.bg.

Зоева имала отношение със сирийски гражданин, преди време, който е декларирал нейното изчезване в полицията.

След завръщането си от Кипър и през последния месец, тя е живяла на остров Крит, при 60-годишен гражданин. Според показанията на гърка, Антонина поискала от него да си събере нещата от село Хумери, в което е живяла и поискала да я закара в град Ретимно.

В неговите показания има противоречия, поради това вчера дома му е претърсен повторно от полицията. Същият гръцки гражданин е криминално проявен. Съден е за убийство и е излежал 18 години в затвора. Скоро е освободен от там.

Зоева от 10 години е разведена и има 16-годишна дъщеря, която не живее с нея.

Във връзка с изчезването и на бременната Деси Илиева на остров Крит и отново в град Ретимно – там издирвателните операции също продължават. Нейните близки са предприели необходимите мерки и настояват за отваряне на мобилните телефони и продължаване операцията по издирване на българката.

Българската етническа общност в Гърция е разтревожена от случващото се с българки на остров Крит. А това е трети инцидент със сънародничка, от началото на май на остров Крит.

Трупът на българката Александра Бижева, бе открит, изхвърлен от морето на самотен плаж, в град Агио Николау, на остров Крит. Близките ѝ твърдят, че е инцидент.

Българите започнаха събирането на подписка до външния министър Екатерина Захариева, с настояване за прозрачност и подкрепа, от страна на гръцките власти, в разкриването на инциденти с българи, в Гърция.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder