Преди Срещата на върха – Борисов ще посрещне днес лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани

Преди Срещата на върха – Борисов ще посрещне днес лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани

Българският премиер ще е домакин на разговори на ръководителите от ЕНП.

Днес премиерът Бойко Борисов, ще посрещне 28-те лидери на Европейския съюз и на страните от Западните Балкани, преди утрешната Среща на върха, предадоха от dnes.bg.

От правителствения пресцентър съобщиха, че освен в срещата ЕС-Западни Балкани, премиерът ще е домакин на редица съпътстващи събития.

Сутринта Борисов ще се срещне с Лука Визентини – президентът на Европейската конфедерация на профсъюзите. Ще разговарят в сградата на Министерския съвет. Участие в срещата ще вземат и председателите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и Пламен Димитров и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Премиерът Борисов ще открие конференцията „Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, свързаност и сигурност по пътя към Европа“, по обяд. На нея общественици, политици, представители на неправителствени организации от различни държави ще дискутират европерспективата пред страните от региона и стъпките за постигането на свързаност.

В резиденция „Бояна“, следобед, Борисов ще посрещне лидерите от Европейската народна партия, които ще участват в Срещата на върха на ЕНП. Десните лидери ще се съсредоточат, по време на форума, върху подготовката за срещата на върха – между ЕС и Западните Балкани, на 17 май. Очаква се, че председателят на ЕНП Жозеф Дол и Бойко Борисов, ще направят изявления пред медиите.

Довечера министър-председателят ще разговаря с Доналд Туск, председателят на Европейския съвет. Двамата ще обсъдят провеждането и подготовката на срещата ЕС-Западни Балкани, на 17 май, на която са съвместни домакини.

Премиерът ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет, в 19 часа, в „София Тех парк“. Той е домакин на работна вечеря на лидерите на ЕС.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder