Премиерът с разпореждане – на лекарите от Враца и Ловеч да им се изплатят заплатите

Премиерът с разпореждане – на лекарите от Враца и Ловеч да им се изплатят заплатите

Премиерът разпореди лекарите от болниците във Враца и Ловеч да получат заплатите си. Той отправи своите думи в началото на правителственото заседание, днес, директно към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, предадоха news.bg.

Борисов е възмутен, че лекари в две областни болници са оставени без заплати от февруари месец насам, затова и поиска от Ананиев да изплати първо заплатите на служителите и след това „….се правете реформите“.

Според Бойко Борисов не може близо 5 милиарда да са отпуснати за здравеопазване и да има хора, които да не са доволни. „Не може след като сме изплатили 450 млн. повече за клинични пътеки и близо 5 млрд. да отиват за здравеопазване, не може и трима санитари да излязат и да кажат, че не са си получили заплатите… Просто не може, грехота е при толкова пари да има недоволни“.

Министър-председателят продължи: „Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече, в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво, съобщи Борисов.

Според Борисов трябва да се обяснява непрекъснато, че не може да се краде и да се източват болниците, но не са виновни и работещите лекари за това.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder