Протест в защита на декриминализация на притежанието и отглеждането на трева

Протест в защита на декриминализация на притежанието и отглеждането на трева

Най-големият протест в защита на декриминализация на притежанието и отглеждането на трева за лични нужди „Свобода на конопа“ ще стане факт в събота, 19 май, от 15:30 часа. Това обявиха на специална пресконференция гражданските организации Liberty 420, „Промена“ и „РеСтарт“.

Шествието ще премине през три министерства, „отговорни за тежкото положение на над милион български граждани, познаващи ефектите на тревата – министерство на здравеопазването, правосъдието и вътрешните работи“, казват Димитър Карагегов и Юлиян Караджов, които са част от организаторите.

Организаторите са категорични, че „не можем да обявяваме 60-80% от младото ни население за наркомани и престъпници, а се нуждаем от преосмислянето, което настъпи още преди години в Западна Европа“. „Ако не променим това, рискуваме около 20% от населението на страната да живее в страх от затвор. По този начин значително се повишава обществения и социален риск за тях, защото използват все по-рискови субстанции, които въпреки, че са много опасни, са трудно контролирани от МВР“, дават още един аргумент организациите Liberty 420, „Промена“ и „РеСтарт“.

Източник: actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder