Топ вести
22.05.2018 - Децата на Враца рисуваха азбуката
22.05.2018 - Служителите по чистотата във Видин, на протест! (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
Храмов празник в село Търняне

Храмов празник в село Търняне

В параклиса, който носи името Възнесение Господне, се събраха жители на селото и гости. Там бе отслужена Света литургия от отец Максим. Откакто има храм в селото, това се прави за първи път, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Видин – Венци Пасков и председателят на Общинския съвет Генади Велков.
„Пожелавам на всички здраве и нови успехи във всяко начинание за по-доброто бъдеще и благоденствие на цялото село. Нека предадем на децата си любовта и уважението към християнските и народни традиции, за да го има празникът и занапред в годините и ни събира заедно в мир и разбирателство” – с тези слова Пасков се обърна към всички присъстващи. Той припомни благотворителната кампания, която Община Видин инициира в навечерието на Коледа, миналата година, чиято цел бе да се съберат средства за изписването на храма. Венци Пасков подари от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков икона на Св. Димитър.

Отец Максим благодари за подкрепата от страна на Община Видин и за направените лични дарения от Огнян Ценков, народния представител Владимир Тошев и председателя на Общинския съвет Генади Велков, с помощта на които е изграден и се изписва параклиса. В знак на признателност, той връчи на Венци Пасков икона на Възнесение Господне.

Тържеството продължи на площада, където бе отслужен празничен водосвет и раздаден курбан за здраве на хората. За доброто настроение на гостите и жителите на Търняне се погрижи певческата група „Росен здравец”, от град Дунавци.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder