Историческата Среща на върха започна!

Историческата Среща на върха започна!

Държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки на ЕС и лидерите на страните от Западните Балкани, се събраха в НДК, за Срещата на върха. Ангела Меркел, канцлерът на Германия, президентът на Франция Емануел Макрон и британският премиер Тереза Мей пристигнаха пеша в НДК, минавайки по Моста на влюбените, съобщиха novini.bg.

Те бяха посрещнати от премиера Бойко Борисов и от министър Лиляна Павлова.

Срещата е най-значимото събитие от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Тя се ръководи от Доналд Туск – председател на Европейския съвет, както и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, които бяха посрещнати радушно с прегръдки от премиера Бойко Борисов.

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху свързаността, с цел да бъдат подобрени връзките със Западните Балкани и в рамките на региона. Лидерите от ЕС и държавите партньори, ще обсъждат свързаността на региона по отношение на транспорт, инфраструктура, енергетика, цифрова инфраструктура, образование и други.
Като домакин българският министър-председател, Бойко Борисов, заяви радостта си, че всички разбират колко са важни Западните Балкани.

Въпросите, чиито отговори ще очакваме днес са – ще постигнат ли политическо съгласие лидерите? Интеграцията на шестте държави от региона ще се превърне ли в необратим процес и ще подпишат ли политиците декларация, която да ознаменува началото на Софийския план за Западните Балкани?
В дневния ред на срещата, ще влязат и световни теми от последните дни, освен темите за интеграцията на Балканските страни.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder