Изработват се проекти за ремонтирането на 45 км. третокласни пътища, в Северозапада

Изработват се проекти за ремонтирането на 45 км. третокласни пътища, в Северозапада

Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията на близо 45 км. третокласни пътища, в Северозападна България. Въз основа на тях, след това ще бъдат ремонтирани 11,8 км. от пътя Иново-Градец-Периловец-Шишенци-Бойница-Кула и 33 км. от шосето Ребърково–Люти дол–Ботевград.

Техническият проект за път IIІ-121 Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница – Кула от км 20+000 до км 31+851 ще се изготви от „ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД. А стойността на договора е 92 400 лв., с ДДС. Срокът за изработването на проекта за видинския участък, е 150 дни.
Проектът, който ще бъде подготвен, е за участъка от разклона за с. Раброво, до началото на Шишенци. Ще бъдат извършени геодезически проучвания и ще се определят необходимите строително-ремонтни дейности. Предвидено е и изготвянето на проект за нов мост, който ще бъде изграден, впоследствие, на мястото на съществуващото съоръжение над река Рабровска. Ще бъде направен и проект за укрепителни дейности, при 28-ми км, в района след Периловец, където се наблюдава свличане на пътното платно.

Изработването на техническия проект за ремонт на 33 км от път Ребърково – Люти дол – Ботевград от км 0+000 до км 33+040 е възложено на „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД. Стойността на договора е 187 550,90 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни.

Алтернативен маршрут на първокласното шосе Ребърково-Ботевград е – третокласният път Ребърково – Люти дол – Ботевград. Тази отсечка не е цялостно ремонтирана, от 1985 г., като през годините е извършвано единствено текущо поддържане на пътя. При подготвянето на техническия проект, ще се определят необходимите строително-монтажни работи и ще бъдат направени геодезически проучвания.
Проект за укрепителни дейности за свлачище, също ще бъде изготвен, в участъка Ребърково – Люти дол, както проект за изграждане на подпорни стени и укрепването на два сводови моста над река Клисурата.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder