В Козлодуй отбелязват Деня на спорта, с маратон

В Козлодуй отбелязват Деня на спорта, с маратон

По повод Деня на спорта, 17 май, Община Козлодуй организира маратон от Ботев парк до централния площад на града. В маратона може да се включи всеки желаещ, без ограничение във възрастта.

Маратонът стартира в 17.30 часа, от Ботев парк и ще премине през други 3 пункта, от които желаещите ще могат да се включат в мероприятието. Въпросните пунктове ще бъдат разположени както следва: до ресторант „Хъшовете”, до кафе-аперитив „Бриз”, а най-малките деца ще могат да се включат от Община Козлодуй до финалната точка – централния площад. На всеки пункт ще има медицинско лице.

„Вече имаме заявено участие от деца от детски градини, които ще се включат от пункта от общината и ще тичат до читалището. Подготвили сме награди за всички участници в маратона“, заяви Лиляна Рашкова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“, в Община Козлодуй.

За включване в маратона ще се предават собственоръчно подписани декларации, срещу които ще се получава стикер с номер за участие. Всички участници под 18 години, ще трябва да предоставят декларации от своите родители, които се подписват, че са съгласни децата им да се включат в маратона. За възрастните, които ще се присъединят, декларации ще се попълват на място.

Предварително записване за участие не е необходимо.

Паралелно с маратона, пред читалището ще има разположени 7 шатри на спортните клубове, на които те ще представят своята дейност и така да покаже отличията, които са спечелили през годините.

„Гражданите ще могат да поговорят с треньорите и състезателите, да разберат повече за спорта, къде тренират, при какви условия. Идеята ни е да популяризираме спортните клубове в общината и да има повече деца, които се включват в тях“, обясни още Лиляна Рашкова.

Очаква се маратонът да приключи след 18.30 часа, когато на централния площад ще започне кратка програма и ще бъдат открити официално Ботеви дни 2018. Ще бъде открита пътуваща изложба в читалището, по повод Ботевите тържества.

Източник: bnr.bg.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder