Д-р Виолета Дочкова: „Освободиха ме, защото спрях частни интереси да сринат държавната болница. ( Видео)

Д-р Виолета Дочкова: „Освободиха ме, защото спрях частни интереси да сринат държавната болница. ( Видео)

Очаквано! По предложение на държавата, д-р Виолета Дочкова бе освободена от поста си. Без да има или поне – без да бъдат оповестени причините, поради които това се случва, на заседанието на борда на директорите, бе взето решение – Дочкова да си тръгне!

д-р Виолета Дочкова
„Единствената в България – видинската болница, където директорът се наказва заради това, че не е допуснал да влезе частна болница.“

Още в стъпването си в длъжност, Дочкова започна война с частна структура по кардиология, която трябваше да започне работа след съгласието на новия вече директор на МБАЛ „Света Петка“ – д-р Цветан Василев. След грандиозните скандали с частни структури в държавните болници, в цялата страна, Видин и Русе са единствените изключения.

Д-р Виолета Дочкова
“ С колегата от Русе, платихме страшна цена за това. Това, което е най-лошото е, че хората които са подписали тези договори, сега са новите ръководители на тази болница.“

От съществено значение бе и вотът на делегата на община Видин – Павел Паунов, който трябваше да отстоява интересите на местната власт.

Д-р Виолета Дочкова
„Интересът на Община Видин бе – сваляне на сегашното ръководство“.
Заради ситуацията, десетки протестиращи се събраха, докато траеше заседанието и поискаха оставката на министър Ананиев.

Въпреки опитите на екипа ни да потърсим коментар за взетото решение, никой не пожела да застане пред камера. Темата продължаваме и идния петък, в предаването „Темите“, на Видин Вест.

Темата ще продължим и този петък в 18 часа в „Темите“
Автор: Калин Иванов
Репортери: Елизабет Ангелова и Ирена Василева

Оператор: Николай Наумов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder