Дунавската лига по минифутбол стартира с двубой между ломските ФК „Криста“ и ФК „Поломие“

Дунавската лига по минифутбол стартира с двубой между ломските ФК „Криста“ и ФК „Поломие“

Ломските ФК „Криста“ и ФК „Поломие“ откриха първенството на новоучредената Дунавската лига, към Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) – Враца.

В зрелищен и изпълнен с много емоции двубой, на игрището на спортния комплекс „Дунавски юнак“, тимът на „Криста“ победи с 4:3 съгражданите си от „Поломие“. С по два гола за победителите се отличиха Станислав Трайков и Ивайло Иванов, а за „Поломие“ точни бяха Владислав Александров – автор на две попадения и Цвети Неделчев.
В Дунавската лига ще играят осем отбора. Освен ломските „Криста“ и „Поломие“, за първото място ще мерят сили и отборите на „Червена чета Радецки“, „Вековна Дружина“ и „Спорт Респект“ от Козлодуй, ФК „Оряхово“, ФК „Мизия“ и „Пъстренец“ – Долно Белотинци.
Домакин на първия кръг на 16 май, бе Лом, а последният е насрочен за 27 юни, в Оряхово, където ще бъде и награждаването. Домакин на някои от кръговете ще бъде и Козлодуй.
Отборите ще играят по системата „всеки срещу всеки“, в седем кръга. Те могат да картотекират по максимум 20 играчи. Първенството ще премине по правилата на БАМФ. Мачовете са от по две полувремена, по 25 минути.

Победителят в Дунавската лига се класира за Шампионската лига на БАМФ, а вторият отбор, в крайното класиране, взима квота за Лига България. Класиралите се на трето и четвърто място тимове пък ще играят бараж за още една промоция в Лига БГ.
От ръководството на БАМФ-Враца изразиха специална благодарност към общините Лом, Козлодуй и Оряхово за подкрепата на Дунавската лига.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder