Изложба в музей „Кръстата казарма“ показва традиционно народно облекло от видинско

Изложба в музей „Кръстата казарма“ показва традиционно народно облекло от видинско

Културната проява е по повод Международния ден на музеите, който се отбелязва на 18 май, предадоха от Пресцентъра на Община Видин.

Гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник-областният управител Анжело Методиев и председателят на Общинския съвет Генади Велков. Присъстваха представители на културни институти, ученици и много граждани.

Кметът обяви изложбата за открита и призова гражданите да разгледат експозицията, както и да се възползват от възможността да посетят музейните обекти във Видин на 19 май, когато те ще бъдат отворени от 9.30 ч. до полунощ, във връзка с четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите, а входът за тях ще е свободен.

Изложбата е под наслов „Десет ризи копринени, а десетата – сухо злато…“. Тя е дело на екипна работа, реализира се с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Община Видин. Експозицията включва празнични и делнични женски, мъжки и детски облекла, накити и аксесоари, шевици, черги и други тъкани произведения.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder