Топ вести
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
21.06.2018 - Спира ли инвазивната кардиология във Видин?
21.06.2018 - Метеоролозите от БАН на протест, заради ниски заплати
21.06.2018 - Защо дърветата в градовете се „обезглавяват“?
Деца от Монтана нарисуваха мечтите си за музеи

Деца от Монтана нарисуваха мечтите си за музеи

Препълнен с деца музей – мечта за всеки историк. Така премина нощта на музея в Монтана, с богата програма и грейнали усмивки, не само заради наградите и подаръците.

Децата – най-големите учители, нарисуваха своята мечта за музей. Той е на котките, на музиката, на растенията на баскетбола и на още много други любими неща. Най-добре представените мечти бяха наградени, а призовете бяха връчени от директора на Хуманитарни дейности в община Монтана Александър Герасимов и директорът на Историческия музей Ваня Иванова.

Момичетата, които искат музей на баскетбола в Монтана имаха възможност да хванат в ръцете си шампионската купа и купата на страната, които женският баскетболен отбор завоюва тази година. Призът за честна игра на капитана на отбора Димана Макариева също бе донесен в музея, за да го видят децата.
За всички гости на Нощта в музея бе подготвена програма с мажоретни танци, народни песни и хора, изпълнени от клуб по спортни танци „Астра, от певческа група “Пъстренец Junior“ и танцов ансамбъл „Младост“. Експонатите зад витрините оживяха в ритъма на ръченицата.

Почетен гост на събитието бе Елеонора Ангелова – правнучка на бежанец от Македония по време на борбите за национално освобождение. Елеонора дарява наследените от прадядо ѝ Митьо и от дядо ѝ Тольо Сотиров – керамични стомни, жетварски съд за супа, ямурлук, порцеланов сервиз от началото на миналия век, часовници, накити и още много други старинни вещи.
Това е наследство – частица от моето семейство трябва да се запази и бъде видяно от повече хора, казва Ангелова. Исках да направя това за моя роден град, чувствам се привързана към него.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder