Министър-председателят разпореди изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите във врачанската и ловешката болница

Министър-председателят разпореди изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите във врачанската и ловешката болница

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на финансите и на здравеопазването да предложат механизъм, който да гарантира редовното изплащане на възнагражденията на лекарите и медицинския персонал в болниците във Враца и в Ловеч, въпреки наложените на лечебните заведения запори от техните кредитори, предадоха от bnr.bg.

Общата сума на дължимите заплати за месеците от февруари до април, в МБАЛ „Хр. Ботев и МБАЛ „Параскев Стоянов“, са в размер на 1 873 113 лв.

Министър-председателят настоя за по-строг контрол върху законосъобразността на сключваните от лечебните заведения договори и изрази очакване, че виновните за лошото финансово състояние на болниците в Ловеч и Враца ще понесат своята отговорност.

В сряда, на заседанието на правителството, министърът на здравеопазването ще предложи осигуряване на необходимите средства за разплащане на просрочените задължения за осигурителни вноски и възнаграждения на медицинския персонал и служителите от двете болници.
А приемането на това решение, ще е в защита в максимална степен на обществения интерес и ще гарантира нормалното функциониране на здравните заведения.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder