Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи

Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи

Президентът Румен Радев днес ще се срещне с руския си колега Владимир Путин, в Сочи. Това ще е първата официална среща на двамата президенти, съобщават btvnovinite.bg.

Радев ще бъде посрещнат от Путин в „Бочаров ручей, резиденцията на руския държавен глава. Двамата ще проведат среща, а след това ще ръководят пленарните разговори на двете делегации.

Сред темите на срещата се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения в сферите на икономиката, образованието и културата, енергетиката, както и актуални въпроси на международната сигурност.

Вчера нашият държавен глава разговаря с руския премиер Дмитрий Медведев в Москва, определяйки срещата като пробив, тъй като е първата на най-високо равнище, след продължително прекъсване.

Два основни акцента имаше в изказването на Радев пред руския премиер – коментар, че съживяването на проекта за АЕЦ „Белене“ предполага и руско участие и призив България и Русия да работят за директни доставки на руски газ за Европа през Черно море до българското крайбрежие.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder