„Практикер“ започва изграждането на хипермаркет във Враца

„Практикер“ започва изграждането на хипермаркет във Враца

На площ от над 7 декара ще бъде изграден хипермаркет на веригата „Практикер“, във Враца, съобщиха от Пресцентъра на Община Враца.

Първата копка на новия обект бе направена от кмета Калин Каменов и Тодор Белчев – председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“.
За всички нас е голямо признание, че водеща компания ще инвестира средства за изграждането на търговски обект, в нашия град. След по-малко от година, Враца ще е сред 10-те големи градове в страната, разполагащи с подобен хипермаркет. С реализацията на проекта ще бъдат разкрити и много нови работни места.“ – каза Каменов, като допълни, че местната администрация ще продължава да работи активно за превръщането на града в предпочитан партньор за инвеститори.

Официалното начало на строителните дейности бе предшествано от тържествен водосвет. На церемонията присъстваха още: заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общински съвет – Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова, главният архитект Чавдар Спасов, представители на инвеститора и местният бизнес.

При изграждането на хипермаркета ще бъде премахната част от съществуващата растителност. Инвеститорът заяви, че фирмата-изпълнител ще засади безвъзмездно 100 дървета по бул. „Крайречен“. Освен новите дървесни видове, от фирмата ще изградят и нова детска площадка в квартал „Сениче“.

Новият търговски обект ще бъде разположен на булевард „Втори юни“, непосредствено до хипермаркет „Технополис“. В инвестиционния проект на фирмата-изпълнител „Автострой“ ООД, се предвижда търговската зала на „Практикер“ да бъде с площ от над 500 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг, със 125 места.

Хипермаркетът във Враца ще разполага с над 50 000 артикула за нуждите на дома и градината. Клиентите ще имат възможност да закупят продукти на водещи световни и български производители в областта на строителството и обзавеждането.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder