Работниците от Титан АС чакат парите си от Общинска банка (видео)

Работниците от Титан АС чакат парите си от Общинска банка (видео)

Община Видин не е страна в конфликта-тя е медиатор, каза кметът Огнян Ценков.
След като вчера шефа на звеното по Чистота Красимир Попов, привика служителите им и им забрани да протестират. Днес дошли да изразят гражданското си недоволство, бяха двама, трима. И всички, нямащи нищо общо с местната администрация.

А междувременно кметът – Огнян Ценков, разясни след въпрос на Видин Вест – как стоят нещата по казуса. Работниците по чистотата се оказаха прави! Пари дадени от държавата на общината има, но…..

Огнян Цеков – кмет на Видин
„Той беше един милион – двеста и осемдесет хиляди, но при една проверка на ДФИ се установи, че около 280 хиляди са надплатени. В крайна сметка след заведено дело, постигнахме споразумение с Титан Ас и парите станаха 1 милион и 40 хиляди. Ние се обърнахме към МФ с молба да не превеждат парите на Община Видин, докато не се изясни към кого трябва да бъдат разплатени тези пари. В смисъл, категорично отпада Титан Ас, категорично отпадат и работниците. Защото по закона за особените залози, парите се дават на първия кредитор.“

А кредитора в случая се оказва Общинска банка и нейния депозитар. Или иначе казано – парите ще бъдат преведени на Общинска банка, а тя от своя страна ще ги разпредели на юридическите и физически лица. Това се очаква да се случи най-рано до края на юли.

Огнян Цеков – кмет на Видин
„Очаквах нещата да се развият по-бързо, но Титан Ас не прояви никакъв интерес, казусът да бъде решен.“

Ако правилата бъдат спазени, работниците могат да получат дългоочакваните си пари, най-рано до края на годината. Другият вариант е да се откажат от претенциите за пропуснати ползи и лихви през годините. Някой от тях, които са го направили, са получили и пари от фирмата.

„Царя дава, падаря не дава! Кмет сме избрали, да го предложат на година пак“, каза протестиращ след като чу коментара на местната власт.

Автор: Калин Иванов; Елизабет Ангелова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder