Турнир по бадминтон се проведе в Белоградчик

Турнир по бадминтон се проведе в Белоградчик

Трета поредна учебна година, от своето съществуване, отбеляза клубът по бадминтон, към Детски комплекс в Белоградчик, съобщиха от пресцентъра на Община Белоградчик.

Той обединява 26 състезатели, избрали тази толкова атрактивна и динамична игра за свое хоби.
Според Илинка Лозанова – ръководител и треньор на клуба, целта е подрастващите да излязат от домовете и стаите и повече да се занимават със спорт, в това число, защо не и с бадминтон.
Приключи поредната спортна изява – вътрешно първенство в две възрастови групи – от 9 до 12 и от 13 до 18 години.

Проведе се и състезание по двойки. В турнира участваха 16 ученика от Начално училище „В. Левски“ и СУ „Хр. Ботев“.
В рагорещената спортна надпревара ентусиазираните млади хора демонстрираха завидни качества, умения и техники, характерни за този вид спорт и със сигурност по този начин са направили добра реклама на бадминтона сред своите връстници в публиката, дошли да ги подкрепят.

В края на състезанието се състоя и награждаването на най-добрите, заели призовите места.
Във възрастовата група 9-12г., победител стана Иван Росенов, а на второ и трето място се класираха Боряна Александрова и Марио Крумов, във възрастова група 13-18г. – първото място зае Вержиния Малинова, следвана от Цветомира Николаева и Иван Росенов.
В състезанието по двойки победители са Иван Росенов и Владимир Анатолиев, а на второ и трето място се класираха Цветомира Николаева – Гергана Момчилова и Вержиния Малинова – Иванела Димитрова.
Таня Тодорова – директор на Детски комплекс – Белоградчик, връчи на всички състезатели грамоти за участие, като заелите призови места получиха и медали.
Членове на школата по народни танци, към Детски комплекс, също бяха дошли в спортната зала, за да поздравят своите приятели – спортисти.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder