Топ вести
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
19.09.2019 - Борис Николов, кмет на Белоградчик: „Залагам на свършеното до момента за предстоящите избори“ ( Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Росица Кирова: „Този Общински съвет свърши НИЩО за тези четири години“ (Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Нужни са средства за лечението на ученичка от Видин
19.09.2019 - Враца е домакин на арт фестивал
Детска градина „Желязко Попниколов“, във Видин, отпразнува 70-годишен юбилей

Детска градина „Желязко Попниколов“, във Видин, отпразнува 70-годишен юбилей

С вълнуващ концерт, детска градина „Желязко Попниколов“ отбеляза своя 70-годишен юбилей.
Бивши и настоящи учители, директори и възпитаници на детското заведение, много родители и граждани препълниха залата на Общинския драматичен театър, за да покажат уважението си към неговия празник, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Официални гости на тържеството бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова и заместник областният управител Анжело Методиев.
От името на Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Венци Пасков поднесе поздравителен адрес и почетен плакет на директора Васка Здравкова.

Скъпи деца, уважаеми учители и родители, радостен съм, че имам възможност да ви поздравя за 70-годишния юбилей на детското заведение, което за изминалите години отгледа и възпита поколения видинчани. Бих искал да благодаря на всички директори, възпитатели и помощен персонал, че вградиха частица от себе си в душите на децата, за които бяха призвани да се грижат“ – пише в адреса.

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Васка Здравкова бе удостоена с почетна грамота „Неофит Рилски“, за дългогодишна цялостна и професионална дейност в системата на предучилищното образование. От името на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, грамотата връчи Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието – Видин.
Здравкова прие с благодарност наградите. „Без тази детска градина, градът не би бил и няма да бъде същият. Тя е част от историята и от културно-образователната идентичност на град Видин”- съобщи тя.
В продължение на повече от час, малчуганите от всички възрастови групи показаха колко много са научили от своите учители. Те играха под звуците на най-различни видове музика и внесоха много положителни емоции.
Детска градина „Желязко Попниколов“ е първата във Видин, която отваря врати през месец септември 1948 година. Сградата е построена през 1939 година и е дарение от Видинския митрополит Неофит. Носи името на единствения му син Желязко, починал от раните си, получени в битката при Одрин.
В момента,в детската градина се възпитават 118 деца, за които се грижат 20 учители и помощен персонал.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder