Раздадоха се стипендиите на талантливите деца на община Монтана

Раздадоха се стипендиите на талантливите деца на община Монтана

Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община Монтана, в размер на 5100 лева.

Стипендията се предоставя на две плащания и вчера кметът Златко Живков връчи втория транш от средствата на децата. Това стана в присъствието на родителите им, преподавателите им и журналисти. Събитието е вече традиционно в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета, култура и славянската писменост.

Анна-Мария е пианист. Тя е на 16 години и учи в природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има три първи и едно трето място от национални конкурси. Носител на специалната награда на фондация „Енчо Киряков”
Стипендиите на Община Монтана са за постижения в три области – „ Култура и изкуство”, „Наука и техника” и „Спорт”. Най-голяма е специалната. Средствата, които отпуска общината на носителя й са 5100лева. Следва годишната – в размер на 3060 лева и еднократната от 510 лева.

Три момичета са годишните стипендианти на община Монтана. Те са Диана Михайлова в област „Наука и техника”, Елина Асенова – област „Култура и изкуство” и Кристина Емилова в област „Спорт”

Диана Михайлова е на 19 години. Тази година се дипломира в природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има 8 награди от национални конкурси за есе. Заради четири от тях е приета в три университета на страната.
Елина Асенова е на 13 години. Учи в гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан” . Нейното изкуство е народното пеене. През годината е спечелила 7 награди от национални и международни конкурси.

Кристина Йорданова е на 16 години. Учи в природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Кристина е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах. Състезава се от 9 годишна. Мечтае да стане гросмайстор за жени.
Носителите на еднократни стипендии са четири момичета и едно момче.

Зорница Викторова е на 10 години и учи в VІ основно училище „Иван Вазов”. Тя е носител на награди от конкурси по поп пеене.
Мария Малинова е на 10 години и също учи ІV основно училище „Иван Вазов”. Има призови места от конкурси по народно пеене
Здравка Танова е на 17 години. Учи в VІІ СОУ „Йордан Радичков”. Тя е бронзов медалист от Европейско първенство по самбо.
Михаил Ангелов е на 15 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има две големи награди от състезания за видеомонтаж.
Ива Еленкова е на 17 години. Учи в природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски” . Има две национални награди за литература, две – за история, една – за журналистика и една – за математика.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder