Топ вести
30.09.2023 - Генерал Атанас Атанасов: Промяната във Видин идва с Любен Иванов 
28.09.2023 - Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
28.09.2023 - От 1 октомври плащанията към НАП ще се извършват по нови банкови сметки на БНБ
28.09.2023 - Отчетоха резултатите по проект „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин“
26.09.2023 - Децата от училищата в 4 села в областите Видин и Монтана получиха безплатни лаптопи
26.09.2023 - Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България регистрира листите си с кандидати в община Видин
26.09.2023 - НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
26.09.2023 - Видинската болница с обновен кърмачески сектор /снимки/
25.09.2023 - Любен Иванов е кандидатът за кмет на Видин на „Продължаваме промяната-Демократична България“
25.09.2023 - Разследват палеж на лека кола във Видин
Празник в село Покрайна

Празник в село Покрайна

Жители и гости на Покрайна се събраха на 26-ти май, вечерта, на площада в селото, за откриването на традиционния празник Св. Дух, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Събитието уважиха кметът на Община Видин Огнян Ценков и народният представител Владимир Тошев.
Огнян Ценков поздрави самодейците от местното читалище „Просвета-1927“, в лицето на неговия председател Адриана Асенова, за съхраняването на българщината и за дейното участие в културния живот на селището.

С приветствени думи към хората се обърна и народният представител Владимир Тошев, който изрази надеждата си за доброто бъдеще на село Покрайна и на Видинския край, защото народният дух и националното самосъзнание са живи.

Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника. Тя започна с изпълнения на детския танцов състав „Детска усмивка“, към читалището в Покрайна. Гостуваха самодейци от читалище „Славяни“, от селата Антимово, Кутово, Търняне, Синаговци, Дунавци, Гъмзово и Неговановци.

Огнян Ценков, заедно с Валентин Маринов посетиха обектите, изградени през последните две години по програма „Местни инициативи“, с която се финансират проектни предложения от жителите на населените места в Общината и кварталите в град Видин. Кметът на Покрайна обясни, че по желание на хората, с решение на общо събрание през 2016 г., тук е построена чешма, в двора на църквата, през 2017 г. са ремонтирани старите и поставени 14 нови пейки, както и кошчета за битови отпадъци на площада, а през настоящата година се предвижда построяването на чешма и беседка.

Освен това, кметство Покрайна е спечелило проект по ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), за изграждане на футболно игрище на площадка, която е в близост до църковния храм.
Това са нещата, които постигаме заедно – местната власт, с подкрепата на държавната власт и на всички жители, за което благодаря“ – обяви Огнян Ценков.
Валентин Маринов подчерта, че всичко постигнато досега по отношение облагородяване на селото и подобряване на условията за живот, се случва благодарение оказаното неоценимо съдействие от Община Видин и от нейния кмет.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder