Видин и Монтана се включват в инициативата – седмица на физическата активност

Видин и Монтана се включват в инициативата – седмица на физическата активност

Монтана е част от европейска кампания за физическа активност и спорт, от днес. Инициативата е позната в Европа, като „Move Week“ и продължава в продължение на една седмица, до 3 юни, предадоха bnr.bg.

Мотото на кампанията е „Открий твоето движение“.
Проявата насърчава хората да опитат различни активности, като изберат тази, която им допада най-много и ги мотивира да се движат всеки ден.

Монтана за поредна година се включва в тази европейска кампания. Идеята на кампанията е да провокира колкото се може повече европейци да се раздвижат, да спортуват, да потанцуват, изобщо всякакви форми на движение. От 28 май до 3 юни, ние от Младежки дом, предлагаме отворени и открити занятия по различни спортни и танцови дейности. Планувани са различни спортни състезания. Съвместно със спортен клуб „Виталика“, ще направим спортен празник на открито, под формата на фитнес уикенд. На първи и втори, в центъра на Монтана, ще се случи събитието. Собственикът на „Виталика“ е поканил популярни фитнес инструктори. Координатор за град Монтана е Общински младежки дом. Други интересни неща, които мога да спомена – ще се постреля с лък, ще се похвърля дартс„, обяви заплануваните дейности за седмицата на физическата активност директорът на Общинския младежки дом в Монтана, Асен Асенов, и информира, че „за всеки ще има награда„.

Той добави, че „кампанията е интересна и предизвикателна, защото дава шанс на хората да се занимават със спорт. Голяма част от младите, за съжаление, са постоянно пред компютъра, с телефон в ръка, а това оставя движението на заден план.“

В седмицата на физическата активност, се включва също и Видин. Какви прояви са предвидени, заяви Мануела Миткова, от видинската Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“:

Ние, от библиотеката, организираме книжна щафета, по повод седмицата на движението. Събитието ще се състои пред Библиопоща. Играта се състои в това, че участниците, които са разпределени в отбори, ще търсят предварително скрити изображения на приказни герои. За по-добро ориентиране ще бъдат поставени насочващи знаци. Във втората част на щафетата, отборите ще трябва да познават от кое произведение са героите… Това събитие цели да популяризира и насърчи спорта, отборния дух и четенето по един забавен начин, да стимулира участниците да прекарват повече време на открито.“

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder