Топ вести
20.09.2019 - Новините на Видин Вест ТВ на 20-ти септември (цялата емисия)
20.09.2019 - Генади Велков, председател на ОБС-Видин: „Работихме в интерес на хората“ (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Милен Милчев: „Искам да попитам колегите Общински съветници, с какво направиха живота на хората по-хубав“? (Утро с Видин Вест)
20.09.2019 - Потвърдиха Африканска чума, в най-големия свинекомплекс във видинско
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
Заместник-кметът на Община Враца награди призьорите в художествената изложба „Земята на Ботев“

Заместник-кметът на Община Враца награди призьорите в художествената изложба „Земята на Ботев“

На официална церемония, в Регионалния исторически музей, заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева награди отличените в Общата художествена изложба „Земята на Ботев“, съобщават от Пресцентъра на общината.

За първи път, тази година, откриването на изложбата и награждаването на победителите, бе съчетано с литературно четене на врачански поети на стихове, посветени на Христо Ботев. Свои творби, посветени на Войводата, четоха Красимир Данов, Върбан Велчев и Красимир Стефанов.

В тазгодишното издание на художествената изложба са представени 60 творби, на 27 художници от Враца, Монтана, Козлодуй, Кнежа и Ботевград.
Жури от Съюза на българските художници – София в състав: Богомил Живков – скулптор, председател и членове: Динко Стоев – живопис и Онник Карамфилян – графика, одобри за участие 48 творби и определи носителите на наградите.

В раздел „Скулптура“, награда на името на Андрей Николов, се присъди на Красимир Кръстев, за творбата „Настояще”.

Призът на името на Цено Тодоров, в раздел „Живопис“, получи Димитър Цуров от Хайредин за творбата „След лов”. Наградата на името на Пенчо Георгиев, в категория „Графика“, отиде за творбата „Следа на времето” – I на Росен Спасов.
В раздел „Приложно изкуство“, наградата на името на Борис Коцев получи Емилия Върбанова за творбата „Богородица Всецарица”, а Таня Василева от Монтана спечели наградата за млад автор, с творбата „Корени”.

Участие в събитието взеха и млади музиканти-ученици на музикалния педагог Олга Младенова, както и балетна школа към НЧ „Развитие 1689” Враца, с балетен педагог Петя Христова.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder