Заместник-кметът на Община Враца награди призьорите в художествената изложба „Земята на Ботев“

Заместник-кметът на Община Враца награди призьорите в художествената изложба „Земята на Ботев“

На официална церемония, в Регионалния исторически музей, заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева награди отличените в Общата художествена изложба „Земята на Ботев“, съобщават от Пресцентъра на общината.

За първи път, тази година, откриването на изложбата и награждаването на победителите, бе съчетано с литературно четене на врачански поети на стихове, посветени на Христо Ботев. Свои творби, посветени на Войводата, четоха Красимир Данов, Върбан Велчев и Красимир Стефанов.

В тазгодишното издание на художествената изложба са представени 60 творби, на 27 художници от Враца, Монтана, Козлодуй, Кнежа и Ботевград.
Жури от Съюза на българските художници – София в състав: Богомил Живков – скулптор, председател и членове: Динко Стоев – живопис и Онник Карамфилян – графика, одобри за участие 48 творби и определи носителите на наградите.

В раздел „Скулптура“, награда на името на Андрей Николов, се присъди на Красимир Кръстев, за творбата „Настояще”.

Призът на името на Цено Тодоров, в раздел „Живопис“, получи Димитър Цуров от Хайредин за творбата „След лов”. Наградата на името на Пенчо Георгиев, в категория „Графика“, отиде за творбата „Следа на времето” – I на Росен Спасов.
В раздел „Приложно изкуство“, наградата на името на Борис Коцев получи Емилия Върбанова за творбата „Богородица Всецарица”, а Таня Василева от Монтана спечели наградата за млад автор, с творбата „Корени”.

Участие в събитието взеха и млади музиканти-ученици на музикалния педагог Олга Младенова, както и балетна школа към НЧ „Развитие 1689” Враца, с балетен педагог Петя Христова.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder