Кметът на Видин пожела „На добър час“ на учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, които заминават за Страсбург

Кметът на Видин пожела „На добър час“ на учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, които заминават за Страсбург

Отборът от 20 ученика, на видинската езикова гимназия, е удостоен със специалната награда на Представителството на Европейския парламент в България, да участва на 1 юни в Европейското младежко събитие 2018, в Страсбург и да бъде представител на Бълграия в ЕП, на 2 юни, в програма ЕВРОСКОЛА, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се срещнаха с кмета на Община Видин, Огнян Ценков, в залата на Общинския съвет, преди заминаването си.
На срещата присъстваха директорът на училището Любомир Георгиев, учителите Валя Александрова (ръководител на евроклуба в гимназията) и Наталия Василева, журналистът Лидия Каменова, която снима филм за БНТ, отразяващ участието на нашите представители в Страсбург.

Огнян Ценков изрази радостта си, че видински ученици са удостоени с такава висока чест.

Сигурен съм, че сте изключително развълнувани и осъзнавате голямата отговорност, която ви предстои. Аз вярвам във вашата интелигентност и талант, във вашата безупречна репутация. Моята заръка е да помните, че пътят ви тръгва оттук – от нашия красив крайдунавски старопрестолен град, с богата хилядолетна история и прекрасни хора. А вие сте неговото бъдеще!“ – заяви кметът.
Той подари книга – луксозно издание за България, в което има също информация и снимки от Северозападния регион и от Видин, с пожеланието да я представят в Европейския парламент, за да разкаже какви природни, културни и исторически богатства крие нашата древна земя.

Гордея се с вас. Бъдете българи, бъдете европейци! На добър час!“ – добави Ценков.

ГПЧЕ „Йордан Радичков“ е единственото училище от България, което ще представи страната на големия младежки форум в Страсбург.
Мисията на нашата група е да популяризира забележителностите на Видинския край сред всички млади хора, учители и институции от Европа, с които ще общува на 1 и 2 юни там.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder