Спряха контрабандата на 1900 кутии цигари, на Дунав мост 2

Спряха контрабандата на 1900 кутии цигари, на Дунав мост 2

На 29 май, около 2.00 часа, мобилната митническа група на митница Лом, на ГКПП на Дунав мост 2, спира товарна композиция, с българска регистрация, превозваща санитария и седалки за тоалетни чинии от България за страна от ЕС, за проверка, съобщават от Агенция митници.

Извършена е проверка с митническо куче Джейк, което сигнализира за наличието на тютюневи изделия, в един от палетите със седалки за тоалетни чинии. Инспекторите установяват, че четири от кашоните в палета са пълни със стекове цигари, вместо със седалки. Шофьорът не е представил задължителния за износ на акцизни стоки, в търговски количества, опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС, за откритите 1900 кутии цигари.

По случая е образувано административнонаказателно производство, а цигарите са задържани в склад на митницата.

Това е четвърти пореден случай, на разкрит нелегален износ на акцизни стоки, за този месец, от служители на Митница Лом.
В два от случаите на ГКПП – Оряхово и Дунав мост 2, са задържани 12 мастербокса цигари, укрити в двойни челни стени на ремаркета, а на ГКПП – Дунав мост 2 – други 6 мастербокса, скрити под товар с хранителни стоки.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder