Срещата на Борисов с Путин ще е на 30 май. Какви ще са резултатите от нея?

Срещата на Борисов с Путин ще е на 30 май. Какви ще са резултатите от нея?

Президентът на Русия, Владимир Путин, ще се срещне с премиера Бойко Борисов, на 30 май, предадоха от Кремъл, официално. Борисов ще е на двудневно работно посещение в Русия от същия ден, в който ще се срещне и с премиера Дмитрий Медведев, съобщиха от dnevnik.bg.

Планира се, в хода на преговорите, да бъдат разгледани проблемите на по-нататъшното развитие на българо-руското сътрудничество и актуални международни въпроси, съобщават накратко от руската президентска институция.

Преди седмица се разбра за визитата на министър-председателя, когато президентът Румен Радев се срещна с Путин и Медведев. Все още няма официална информация от Министерския съвет за посещението на Борисов.

Това, което се предвижда и очаква е Борисов и Путин да обсъдят важни съвместни енергийни проекти.

България проявява, както и по-рано, заинтересованост да участва в големите международни енергийни проекти. Това е отделна тема, която изисква гаранции от българската страна и така нататък. Вие знаете, че съществуват проекти, които, в момента, са в стадий на реализация. Българската страна проявява определен интерес, но никакви конкретни разговори по този въпрос не са водени и не можеха да бъдат водени, такава задача не е поставяна„, посочи преди седмица говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder