Видинчани искат по-качествена поддръжка на пешеходните пътеки

Видинчани искат по-качествена поддръжка на пешеходните пътеки

Обновяването на пътната маркировка, във Видин, започна.

Макар и да са видими за шофьорите, 85 процента от пешеходните пътеки не отговарят на нормативните изисквания. Това показа проверка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на състоянието на пътната маркировка и съоръженията, които ограничават скоростта на движение по републиканската пътна мрежа, извършена началото на годината, съобщават bnr.bg.

Налагаше се областните пътни управления да направят заявки за необходимите финансови средства, за подобряване състоянието на пешеходните пътеки, до края на този месец.

Добре ли се поддържат пешеходните пътеки във Видин и съобразяват ли се с тях шофьорите, според видинчани:

Не е достатъчна поддръжката, защото се изтриват много бързо. Явно боята не е толкова трайна. Когато са така изтрити пътеките, шофьорите не спират винаги… Не на всички улици се поддържа. Харесва ми надписът „погледни“. Вижда се слабо на места, вече се е изтрил. Не съм специалист, не мога да кажа колко качествено е направено, но според мен е некачествено. Шофьорите не спират винаги… Не е достатъчна. Нищо не е като хората в града…“

В натоварените участъци на Видин е започнало възстановяване на пътната маркировка, съобщи Цветан Асенов, заместник-кмет на Община Видин. Към момента се работи около кръговите кръстовища на улиците „Цар Симеон Велики“ и „Райнина“ и булевард „Панония“.

След като приключим тези направления, ще влезем около училища, детски градини и след това продължаваме с по-слабо натоварените улици“, заяви Асенов.

Червено-бели пешеходни пътеки остават тези на улица „Райнина“, пред ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и на улица „Цар Симеон Велики“, продължение на улица „Общинска“.
Кметът на Община Видин, Огнян Ценков, съобщи, че няма противоречие в законодателството за тази оцветеност:

„Имаме предписания от Пътна полиция. Ние затова предприехме действия и това ще бъде постоянен процес. Имаме добро сътрудничество и всичко необходимо, като сътрудничество между местна власт и съответните структури на МВР, го осъществяваме… Относно цветните пътеки – изискали сме специално становище на „КАТ- Пътна полиция“ и те ни казаха, че са законосъорбазни и допустими“, добави Ценков.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder