Нова уникална апаратура ще бъде поставена в МБАЛ „Христо Ботев“ и ДКЦ 1, във Враца

Нова уникална апаратура ще бъде поставена в МБАЛ „Христо Ботев“ и ДКЦ 1, във Враца

Иновативна апаратура, за обездвижване на крайници, ще бъде поставена в МБАЛ „Христо Ботев“ и Диагностично-консултативния център във Враца, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Апаратурата е собственост на фирма „Да Транс“ ООД и е уникална за територията на целия Европейски Съюз. Закупуването й е финансирано по проект „Внедряване и реализация на екзоскелетна шина за гипсиране и обездвижване на крайници“, с договор за ДБФП №BG16RFOP002-1.001-0176-C01, по процедура BG16RFOP002-1.001 “Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”, Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”.

Инвестицията включва по един брой медицински триизмерен скенер за предмишница и софтуер, който позволява преобразуване на рентгенови и томографски изображения в 3D изображения на счупения крайник.
Скенерите, които ще бъдат позиционирани в двете лечебни заведения, са автоматично свързани със широкоформатни 3D принтер машини, отпечатващи медицинска шина, изработена индивидуално за всеки пациент.
При изпълнение на определени изисквания на фирмата собственик, има възможност за безвъзмездно поставяне на 12 бр. шини на граждани, с нужда от гипсиране и обездвижване на предмишница.
Решението за поставянето на уникалната апаратура в града бе взето по време на среща на кмета на Община, Враца Калин Каменов, с управителя на компанията Георги Джойков и директора на ДКЦ 1 д-р Огнян Тошев.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder