Визита на белгийския посланик Франсоа Бонтан, във Видин

Визита на белгийския посланик Франсоа Бонтан, във Видин

Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия в Република България, пристигна тази сутрин във Видин, придружен от своята съпруга. Той бе посрещнат в Областната администрация, от заместник областния управител Анжело Методиев и от кмета на Общината Огнян Ценков, съобщават от Пресцентъра на Община Видин.

В официалната среща взеха участие председателят на Видинската търговско-промишлена палата Красимир Кирилов и белгийски инвеститори.
По време на разговорите, Ценков запозна посланика с всички дейности, които Община Видин реализира в сферата на икономиката, социалните дейности, образованието и културата. Той информира за реализираните инициативи, във връзка с привличането на инвестиции и разкриване на нови работни места в разкритите вече предприятия, на територията на Общината; за участието в проекти за временна заетост; за развитието на инфраструктурата; за оказаната подкрепа от страна на държавата, по отношение модернизиране на образованието, разкриването на филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин и предоставяне възможност на младите хора да завършат висшето си образование; за възможностите в туризма и за историческите забележителности; за богатия културен календар и др.

Посланик Франсоа Бонтан изрази удовлетворението си от проведената среща и своите хубави впечатления от визитата в нашия град.
Дипломатът заяви, че вижда реални възможности за сътрудничество в сферата на земеделието, туризма, логистиката, а също и смята, че Община Видин и Видински регион ще привличат белгийски инвеститори, в бъдеще.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder