Зам. областният управител на Видин, Анжело Методиев, се срещна с Н. Пр. Франсоа Бонтан – посланик на Кралство Белгия

Зам. областният управител на Видин, Анжело Методиев, се срещна с Н. Пр. Франсоа Бонтан – посланик на Кралство Белгия

Заместник областният управител на Видин, Анжело Методиев, се срещна с Н.Пр. Франсоа Бонтан – посланик на Кралство Белгия в Република България.
Посланикът бе придружаван от съпругата си и белгийски инвеститори, работещи на територията на област Видин, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация-Видин.

На официалната среща присъстваха кмета на община Видин инж. Огнян Ценков и Красимир Кирилов – председател на Видинската търговско-промишлена палата.
Анжело Методиев запозна посланик Бонтан със социално-икономическото развитие на област Видин, като постави акцент върху основните сектори, с потенциал за развитие в региона – селско стопанство и туризъм.
Заместник областният управител представи накратко природните забележителности и богатото културно-историческото наследство на областта.
Инж. Огнян Ценков представи пред гостите подробна информация за община Видин и политиката й за развитие, включително мерките, които предприема местната власт за привличане и задържане на инвестиции.
Н.Пр. Франсоа Бонтан изказа благодарности за гостоприемството и отбеляза, че област Видин, като регион разположен по поречието на Дунав, притежава голям потенциал за развитие, а за белгийските инвеститори е от значение да бъдат проучени възможностите за бъдещо сътрудничество и инвестиции в областта на земеделието, производството на автомобилни части и шивашката промишленост.
След проведената съвместна среща, в Областна администрация Видин, програмата на посланика продължи с посещение на културно-исторически и природни забележителности, в град Видин.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder