Персоналът във врачанската болница получи дълго бавените си заплати

Персоналът във врачанската болница получи дълго бавените си заплати

Няколкомесечната драма, свързана със забавените заплати на медицински сестри, лекари и немедицински персонал завърши вчера, след като от здравното министерство бяха преведени дължимите пари за няколкомесечни трудови възнаграждения, предадоха bnr.bg.
Информацията беше потвърдена от Министерството на здравеопазването.

Персоналът в МБАЛ „Христо Ботев“ получи заплатите си за март и април, което струва на държавния бюджет 1 200 128 лева. Работещите в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Ловеч, пък, взеха парите си за 3 месеца – от февруари до април, което е общо 1 022 985 лева.

Така министър Кирил Ананиев изпълни задачата, която му бе възложена от премиера Бойко Борисов – да навакса изоставането в заплащането на хората, от двете лечебни заведения.
От Министерството на здравеопазването допълниха, че средствата се отпускат като държавна безлихвена помощ.

Това, което се очаква е – след този транш и двете лечебници да заработят по представения оздравителен план, от Министерството.

Междувременно, протестът на път Е-79, на изхода на Враца, стяган за 1 и 2 юни, от инициативен комитет, няма да се проведе. Причината е получен отказ, на организаторите им е откзано да блокират движението на международното шосе, в двата дни.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder