Кметът на Видин пред жители на Гомотарци: Промяната е възможна, когато работим заедно

Кметът на Видин пред жители на Гомотарци: Промяната е възможна, когато работим заедно

В село Гомотарци се проведе изнесена приемна, инициирана от общински съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Видин. За участие в нея бе поканен кметът Огнян Ценков, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

В началото на срещата, той заяви, че винаги би се отзовал на подобна покана, независимо от партийната принадлежност на групата общински съветници. Ценков коментира, че за него е изключително важно да чуе какви са проблемите на хората, за да се потърсят конкретни и ефективни начини за тяхното решаване. И подчерта, че всички успешни стъпки за развитието на Община Видин, от началото на мандата досега, са направени благодарение на обединените усилия на местната и държавната власт, на гражданското общество и бизнеса.
Видинският кмет информира накратко присъстващите за реализираните дейности в различните сфери, като отбеляза постигнатите много добри резултати, по отношение финансовото стабилизиране на Общината; повишаването на събираемостта на местните данъци и такси; развитието на социалните услуги и разкриване на работни места по програмите за временна заетост; промените в образователната инфраструктура и реалната възможност младите хора от нашия регион да продължат висшето си образование, след като във Видин през 2017 г. отваря врати филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев”; осъществяването на значими проекти по европейски програми, които променят облика на Видин и повишават жизнения стандарт.
В целия този процес, Огнян Ценков, подчерта неоценимата помощ от държавата, която предоставя на Общината финансова подкрепа. Той изрази убеждението си, че в резултат на усилията и работата на общинското ръководство, на Общинския съвет, на съдействието на всички жители, промяната ще стане видима във всяко населено място.
По време на срещата, хората поставиха редица въпроси и направиха предложения за това как да се подобри живота в Гомотарци. Проблем, който ги притеснява е преминаването на селскостопанска техника, през центъра на селото. За тази цел ще бъде изготвен и обсъден маршрут, с който да се съобразят отделните земеделски производители. Изразено бе недоволство от високата скорост, с която водачи на автомобили карат по улиците и застрашават сигурността на хората.
Ценков посъветва, в такива случаи, веднага да се подават сигнали в КАТ за нарушения.
Той информира, че Общината предвижда видеонаблюдение на критичните точки, което значително ще подобри безопасността на движението.
Беше изразено желание за ремонтни дейности на някои улици и това ще се вземе предвид; за автобусна линия от Видин до Гомотарци, в предпочитани от пътуващите часове; за повече съдействие относно почистване на гробищните паркове; за подобрения в помещението, където се помещава клубът на пенсионера и др. Ценков обеща съдействие по всички повдигнати въпроси, в рамките на възможностите, и направи дарение в полза на пенсионерския клуб.
Заедно с кмета на Гомотарци Ирена Иванова, Огнян Ценков посети волейболната площадка, в близост до сградата на училището, която се изгражда по програма „Местни инициативи”. До този момента, за две години, там са инвестирани 4 000 лв., предоставени от Общината, а още 1 500 лв. са дарение от жители на селото. Проектът ще се финансира с още 2 000 лв., за тази година, когато ще бъде финализиран. Видинският кмет каза, че основното намерение е да бъдат увеличени средствата по програмата, така че за един проект да бъдат отпускани вече по 5 000 лв.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder