Отнемат български деца от родителите им, в Норвегия

Отнемат български деца от родителите им, в Норвегия

Съществуват български семейства – жертва на социалната служба в Норвегия, след като децата им са били отнети. Някои от тях дори са били принудени, след като са устроили живота си там, да избягат, за да спасят своите деца, предават 24chasa.bg.

В Норвегия получавали анонимни сигнали за неприемливо отношение спрямо децата. Според редица хора, обаче, в случая, не става дума за реално насилие, а за различно възприемане за възпитание на деца.

Статистика сочи, че за 1 година в Норвегия, от домовете им са били изведени около 22 хиляди деца.

Семейството на Деница и Станислав има близнаци. Един ден съпрузите си взели куче, но то лаело прекалено и така започнали конфликти със съседите. Те подали сигналът, че децата, които са на годинка и 8 месеца, плачат перманентно. Оттогава семейството се безпокояло за абсолютно всяко нещо, даже за петно по детските дрехи и всякакви други дребни неща, докато накрая напуснали Норвегия.
Българи в Норвегия твърдят, че без значение на религии или народности, социалните преследват всички. Там било невъзможно да откажеш да кърмиш детето си или да не го имунизираш, веднага ще се подаде сигнал и социалните ще предприемат действия за отнемане на детето.

Цветелина Оланд не е виждала децата си – момче и момиче, на 10 и 11 години, от месец. Преди 3 години, тя се разделила със съпруга си, който е норвежец и така отредили 10 дни децата да са при бащата и 20 – при майката. В момента, в който мъжът установил, че няма връщане назад, той станал агресивен и започнал да говори и да настройва срещу майката, обяснява Цветелина. След като децата започнали да отказват да се виждат с баща си, той завел дело.
Психоложка, вещо лице по делото, подала сигнал до социалните, че има притеснения относно психологичното състояние на децата. Един ден дошли четирима социални работници и четирима полицаи. Взели й децата, които, към момента, са настанени в две различни приемни семейства.

Децата плачеха, стискаха ме, но аз тряваше да им обяснявам спокойно, че всичко ще се оправи. В случай, че показваш повече емоции, в Норвегия казват, че си психически нестабилен“, заявява Оланд. Децата ѝ звънели постоянно, но в Норвегия ѝ казали, че разговорите трябва да бъдат ограничени.
На Цветелина ѝ е забранено дори да отиде в училището да види децата си. А сега вече ѝ се забранява да ги вижда до януари 2020 година, за да не им въздейства или да не ги открадне и избяга. В Норвегия, след направен тест за проверяване на коефициент на интелигентност – на нея и съпруга ѝ, се установява, че жената има висок коефициент на интелигентност и по този начин може да им влияе.

Надявам се българските институции да обърнат внимание на случая и да се намесят“, изказва последната си надежда майката.
Тя е написала писмо до премиера и омбудсмана на България. В него тя обяснява случая си и моли за оказване на съдействие и помощ.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder