Спортни прояви за 1 юни, във Видин

Спортни прояви за 1 юни, във Видин

За трета поредна година Лайънс клуб, съвместно с Община Видин, организират спортен празник по случай 1 юни – Международния ден на детето. Той се проведе в Крайдунавския парк, под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“. Инициативите – маратон, шах и стрийтбол, започнаха рано, тази сутрин, съобщават от Пресцентъра на Общината.

Участниците бяха приветствани от кмета Огнян Ценков, от президента на Лайънс клуб Видин Георги Войчев и от Ирена Водова, старши експерт в Регионално управление на образованието.
За мен е истинско удоволствие, че днес са се събрали толкова много желаещи да се включат в Лайънс маратона, който ще постави началото на спортните прояви. Това е доказателство, че спортът обединява, учи на воля и дисциплина, възпитава уважение към съперника и играта. Нека всички, които днес ще стартират в маратона, да пробягат успешно цялото трасе, да победи най-добрият и най-подготвеният. Пожелавам на всички да се представите достойно в надпреварата. На добър час!” – пожела на участниците Ценков и даде старт на маратона.

В него участие взеха 54 ученици. Пръв финала пресече 17-годишният Любослав Еленков от ГПЧЕ „Йордан Радичков“.
Голям беше интересът и към другите две прояви. В стрийтбола взеха участие над 150 деца, а в шаха – 52. Наградите – купи и медали, са осигурени от Лайънс клуб Видин.
Организаторите бяха подготвили и томбола за всички, участвали в състезанията. Голямата награда от нея е велосипед.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder