Българските превозвачи ще инициират референдум за напускане на ЕС, в случай, че се приемат предложенията на Макрон

Българските превозвачи ще инициират референдум за напускане на ЕС, в случай, че се приемат предложенията на Макрон

Андрей Новаков: „Направено е всичко възможно, за да не бъдат приети предложените мерки от френския президент“

Днес, с целия български транспортен бранш, информирахме министъра, че ако тези мерки, предложени от ЕК, бъдат приети в този вид, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго, освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС. Ние ще бъдем принудени да работим против правилата, с които предварително ще бъдем обречени на фалит“. Това заяви Йордан Арабаджиев, от Съюза на превозвачите, след срещата с транспортния министър, предават bnr.bg.

Ние отдавна, с министър Московски, сме уточнили всички предложения от българската страна и компромисните текстове, които бяха поискани от еврокомисаря по транспорта, са внесени от българското правителство в работните групи, на които се обсъждат възможни компромисни текстове. Но оттам насетне тези текстове не бяха възприети от Франция, Германия, Белгия и Холандия и ние сме притеснени, че въпреки всички компромиси, които правим, се отива в посока тези рестриктивни мерки да бъдат приети, без оглед на мнението на голяма част от държавите в ЕС“, поясни Арабаджиев.

Не е нормално да се търси подход, при който един бизнес да бъде изхвърлен, чрез административни мерки“, дъпълни той.

Арабаджиев обясни, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал действия за провеждане на протест, в Брюксел.
Предстои в 17 часа българско време да бъдат гласувани мерките в ЕК.
Евродепутатът Андрей Новаков обяви, че е свършено всичко възможно: „Буквално всичко възможно, което можеше да се направи, е направено. Буквално с всеки един колега, включително и с тези, които са абсолютно непреклонни спрямо тяхната позиция, им е отделено достатъчно внимание. Единствената дума, която описва това, което се случва в ЕП, е опълчение. Всичко се променя постоянно. Първоначално имахме пълната подкрепа на колегите от Централна Европа. Сега се наблюдава разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на колегите от Италия, тъй като явно политическата нестабилност в страната им пречи да координират своите позиции“.

Новаков беше категоричен, че, ако бъдат приети мерките, предложени от френския президент Еманюел Макрон, това ще представлява своеобразна катастрофа за българския бизнес: „Ако минем на вариант Б, това означава, че трябва да блокираме досието в Съвета, така че неговото прилагане да отнеме толкова време, че да изтече мандатът на Комисията“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder