Народно читалище „Съзнание-1928“, в село Кошава, отбеляза 90-годишния си юбилей

Народно читалище „Съзнание-1928“, в село Кошава, отбеляза 90-годишния си юбилей

На този ден, жителите на Кошава празнуват и своя духовен празник – Свeти Дух.
Гости на събитието бяха Огнян Ценков, кмет на Община Видин и Иванела Андреева, секретар на Общината, предадоха от Пресцентъра на Община Видин.

Много жители и гости се събраха на площада за началото на празника. Кметът на селото Венелин Венелинов поздрави присъстващите и изказа своята благодарност на ръководството на Община Видин и лично на Огнян Ценков за оказаното съдействие при организирането на празничния ден.

Видинският кмет също приветства жителите с честването на двойния празник, с пожеланието да бъдат здрави, винаги свързани с родовите си корени и все така да се грижат за благоденствието и облика на своето селищ. Той връчи поздравителен адрес на председателя на читалището Милена Кавджиева, в който честити юбилея и пожелава на читалищните дейци творческо дълголетие и да запазят жив огъня на духовността, разгорял се преди 90 години.
Самодейни състави от България, Сърбия и Румъния се включиха в богатата фолклорна програма на изградената открита сцена. Съборът се провежда на 2 и 3 юни. Фолклорните състави, участващи в програмата получиха награди – ръчно изработени сувенири, както и грамоти, осигурени от Народно читалище „Съзнание – 1928”.

Заедно с кмета на Кошава, Огнян Ценков посети изградените обекти по програма „Местни инициативи” и ПУДООС за 2016 и 2017 година и разгледа новите, по които се работи и предстои да бъдат довършени в близките една-две години. Жителите на селото, със собствени средства и с дарения, също са допринесли за облагородяване облика на своето село.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder